Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

RECEPTA: CANALONS

La recepta que us presentem avui és perfecte per a un dinar familiar. Uns canelons amb beixamel i formatge ratllat per sobre. 

CANELONS

canalons

 

Ingredients

Aquesta recepta és per a 4 persones. Necessitarem: 500g de vedella per rostir, 500g de magre de porc, ½ pollastre de pagès, 300g de fetge d’ànec, 4 cebes de Figueres, 4 pastanagues, 1 porro, 1 cabeça d’alls, 500mL de vi ranci, 1L de llet, 60g de farina, 60g de mantega, 10 plaques de pasta per a canelons, 100g de formatge Maó curat, llard, sal, pebre negre i nou moscada.

 

Procediment:

Per fer els canelons: Primer tallem la carn per rostir a daus i les verdures també. En una cassola hi posem oli i llard, i després triturem la carn salpebrada ben daurada i la retirem. A la mateixa cassola hi posem les verdures i les sofregim. Quan ja estiguin sofregides, tornem a posar la carn i el vi ranci. Anem remenant de tant en tant perquè no s’enganxi res, fins que la carn estigui cuita. Finalment hi posem el fetge tallat a trossos i ho deixem coure uns 5 minuts més o menys i després ho traiem del foc.

Per fer la beixamel: Posem la llet al foc i la barregem amb la mantega i farina. Hi posem sal, pebre i nou moscada. Triturem la carn rostida i la barregem amb la meitat de la beixamel. Estirem les plaques de pasta i les farcim amb una mànega pastissera. Les enrotllem. Finalment les posem al forn cobertes amb beixamel durant 20 minuts amb el formatge ratllat per sobre. Ja ho podem posar a taula!

 

Júlia Gómez i Tània Quer

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 Juny 2016 by in Gastronomia.
%d bloggers like this: