Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

TIEP BOU DIENE

Sempre va bé conèixer una mica sobre la gastronomia i cultura de diferents zones d’arreu del món.

La majoria de nois i noies tenen algun company que prové del continent Africà i tots  hem tingut alguna vegada la curiositat de: com deuen menjar.,com deuen resar.,quins costums tenen….

Aquest article va dirigit a tots els nois i noies que algun dia han tingut la necessitat d’adquirir coneixements sobre diferents aspectes de la cultura dels seus companys procedents del continent Africà.

 

Origen: Senegalès          Nombre de Persones: 4                Dificultat: fàcil

Preparació: 30 minuts aproximats           Cocció: 1 hora

 

 

  • Ingredients:

 

-750g de carpa vermella

-500g d’arròs partit

-2 pastanagues

-¼ de col

-3 moniatos

– alberginia

-iucà

-’okra’

-2 cebes

-xile (opcional)

-1 llimona tallada a rodanxes

-2 cubs de brou de gallina

-sal

-1 caixa de pasta tomàquet

-3 grans d’all

-2 pebrots

-1 culleradeta de pebre negre

 

 

  • Preparació:  

 

*Passos

1r- Piquem les cebes a trossos petits i  el peix a trossos grans. Fem forats al peix i l’omplim  amb la meitat de la ceba picada. Posem els grans d’all, els dos pebrots picats i el pebre negre en un morter, i ho aixafem. Daurem el peix en oli i el retirem.

2n- Retirem l’oli sobrant i en deixem l’equivalent a dues cullerades i saltem l’altra meitat de ceba picada.

Diluïm la pasta de tomàquet en 1 litre d’aigua calenta i ho aboquem a la cassola. Hi afegim la sal i posem a coure les verdures en la pasta de tomàquet diluïda.

3r- Ho cuinem a foc lent durant trenta minuts. Mentrestant rentem l’arròs i el coem al vapor durant trenta minuts. Ha de quedar amb una consistència dura perquè no és cuit.

4rt- Quan les verdures estiguin gairebé cuites afegim els trossos de peix , el pebre i el brou . Continuem amb la cocció durant deu minuts.

5è- Retirem les verdures i, quan l’aigua bull, introduïm l’arròs i a foc lent deixem que absorbeixi tot el brou.  Apaguem el foc i servim en un sol plat l’arròs amb les verdures, el peix i les rodanxes de llimona. La presentació depèn de cada persona.

IMGP1112bisKuje Ceesay i Aiseta Kebbeh

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 9 Desembre 2015 by in Gastronomia, General.
%d bloggers like this: