Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

Identitat de gènere

La identitat de gènere no és el gènere en què neixes (home o dona), sinó amb el que et sens identificat en créixer. Així, doncs, un home es pot sentir dona, una dona es pot sentir home, o simplement, qualsevol persona pot identificar-se amb els dos gèneres, però també en cap.

 

Alguns estudis demostren que, tot i que les preferències sexuals estan estipulades des del moment del naixement, la identitat de gènere sí que es tria des d’una edat més aviat del que es pensa: s’imposa amb l’edat de 5–7 anys. Encara que sembli poc comú, el fet de veure un infant vestit com una persona de l’altre sexe, s’ha d’acceptar si la criatura se sent més a gust d’aquesta manera. Cal que deixem de banda els prejudicis de la societat sobre aquest tema.

 

Quantes vegades hem vist com un pare o una mare treu la nina de les mans del seu fill pel sol fet que aquella joguina és de nenes? O quantes vegades no hem vist una noia que es vesteix com un noi i que rep insults del tipus cavallot? O quantes vegades hem dit marica a un noi per portar una camisa rosa o per mostrar maneres femenines?

 

Una persona no pot triar allò que les convencions demanen i va aprenent des que neix com s’ha de comportar segons la cultura en què es troba. Ara bé, quan un no se sent còmode amb el que s’ha estipulat entra en conflicte intern. Un se sent com se sent. I ja està. És fàcil jutjar i marginar algú quan no et toca d’aprop i més difícil és acompanyar-lo i recolzar-lo en les seves decisions.

 

Aquest es l’enllaç de la noticia de Global News que ha inspirat aquest article:

https://www.youtube.com/watch?v=KI_kcwkaNrI&list=LLhLJP7cWXE3weRTK1g1-PqQ&index

=31

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 4 Juny 2015 by in General and tagged .
%d bloggers like this: