Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

L’edat justifica les accions?

El dilluns 20 d’abril de 2015 un alumne va anar al seu institut amb armes fabricades per ell mateix i amb una “llista negra” dels alumnes i professors que volia matar. Finalment va matar un professor substitut i va ferir diferents professors i alumnes.

 

Moltes persones ja han oblidat el que va passar aquell dilluns, o diuen que ja ha passat i no té importància, però realment s’ha solucionat el problema?

 

Aquests fets sobre els quals he estat buscant informació, escrivint i reflexionat m’han fet pensar que amb 13 anys ets molt petit per a algunes coses i per a altres no tant. Però no hi ha excusa per matar i/o ferir persones innocents. També crec que aquestes idees no et vénen de cop. Penso que totes les persones del seu entorn, pares, amics, escola, etc. haurien d‘haver vist algun senyal que en Max no estava bé.

 

La Llei del Menor diu que les persones menors de 14 anys no poden ser jutjades, per aquest motiu l’alumne, que té 13 anys, no pot ser jutjat. Això fa que em plantegi si la  justícia està preparada per afrontar incidents tan greus protagonitzats per gent tan jove.

En Max, l’autor dels fets, és molt jove i res no justifica les seves accions. Penso que no està bé, perquè per molt jove que sigui el que ha fet no es pot deixar passar. No obstant, li queda molta vida per davant i no esta bé que arruïni tota la seva vida tancat en un centre de menors i després a la presó.

 

En conclusió, opino que, encara que sigui jove, l’haurien de jutjar i trobar un càstig adequat per aquest cas concret.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 Mai 2015 by in General, Institut, Opinió.
%d bloggers like this: