Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

La crua realitat dels contes de Disney

 

Ja portem algunes generacions educant-nos a través dels contes de Disney. Així, vèiem pel·lícules com Bambi, La Sireneta, El rei Lleó, La Ventafocs quan érem ben menuts. I encara ara molts nens continuen gaudint d’aquestes històries.

 

Ara bé, els contes de Disney no són tan innocents com nosaltres pensàvem. Darrere de cada i un dels seus contes té la seva part terrorífica,  i a la vegada impressionant. Si ja quan érem petits ens feien por els protagonistes dolents de Disney, sabent la crua realitat, encara ens produeix una sensació més estremidor ara que sabem què s’hi amaga rere els personatges dels contes.  La Blancaneus, Pinotxo , La Sireneta i la Ventafocs són uns exemples que els contes són de tot menys infantils.

 

Assassinats, tortures, sang i maldat són alguns dels fets que podem  trobar en les versions originals d’aquestes històries.

 

Pel que fa a Blancaneus, val a dir que la Reina  no només volia el cor de  Blancaneus per assegurar-se que estava morta, sinó que en realitat volia el seus pulmons i el fetge amb la intenció de cuinar-los i oferir-los de menjar al pare de la protagonista.

 

Quant a La bella dorment, en el conte infantil el petó li ha de donar un príncep però en  la història real és un nen que li xuma el dit i li treu l’agulla que la mantenia en estat de coma, però quan és desperta veu que aquell nen és un dels seus fills, al cantó també va poder veure un home gran, vell, que era el rei. L’havia trobada  fa anys i la va porta al seu castell on  la va poder violar.

 

La Sireneta és un dels pitjors contes. Úrsula és  més dolenta del que pensem. Ariel li demana que la converteixi en humana per poder estar amb el príncep. Ella acceptà que Ariel és convertís en humana però amb una condició: cada passa que fes amb les seves cames humanes sentiria com si l’hi enterressin un clau sota la palma dels seus peus. Ariel és intel·ligent fa tot el que pot per no caminar més del compte. El final el príncep Eric traeix Ariel i l’ha abandona per una altra noia que té molts de diners. Ariel en veure això es suïcidà.

La Ventafocs, en la història de Disney veiem a una adolescent humil i que pateix per una madrastra i dues germanastres dolentes i capritxoses. Al final, la sabata de cristall l’hi entra en el peu, descobrint que ella és l’elegida. Es casa amb el príncep i viuen feliços per sempre, però en el conte real passa exactament el mateix però amb un canvi. Resulta que les germanastres fan servir ganivets i eines per tallar-se trossos de pell sencers perquè hi capigués el peu a la sabata de cristall. Pensaven que el príncep no s’adonaria perquè utilitzarien mitges, però el príncep tenia uns coloms parlants que el van avisar del que van fer les germanastres. Tot seguit els coloms li arrenquen els ulls a les germanastres i les obliguen a portar una vida de misèria com a vagabundes pel carrer.

1

Podeu veure aquesta informació aquí: https://www.youtube.com/watch?v=5z96Tb8RbBE

2

Anuncis

One comment on “La crua realitat dels contes de Disney

  1. Noelia Cazurro
    14 Mai 2015

    Molt interessant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 4 Març 2015 by in General, Oci i cultura and tagged .
%d bloggers like this: