Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

La violència de gènere

El 25 de novembre ha estat el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i per aquest motiu s’han realitzat diferents actes arreu del món.

 

La  violència de gènere és un maltractament físic o emocional que es realitza de manera conscientment o inconscient, per generar algun tipus de mal a la víctima. És exercida d’un sexe a l’altre, tot i que normalment la víctima és la dona. Hi ha diferents tipus de violència:

 

1) Violència física: la víctima rep puntades de peu, empentes, mossegades i altres tipus de agressions. L’agressor també pot utilitzar objectes d’arma blanca.

 

2) Violència de gènere psicològica: l’agressor ataca la víctima amb insults, humiliacions o amenaces i pot arribar a causar- li una depressió.

 

3) Violència no física:

Pot  ser econòmica quan l’agressor no vol que la víctima tingui accés al treball fora de casa. O bé, pot ser social, quan l’agressor força la víctima a  allunyar-se del seu entorn social i ocultar la situació en la qual es troba.

 

Tot això són coses que estan passant avui a tot el món. Aquest any 2014 han mort 52 dones per violència de gènere, la majoria apunyalades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 27 Novembre 2014 by in General, Opinió and tagged .
%d bloggers like this: