Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

Visita a la Impremta Palmada

L’impremta Palmada és una de les més antigues i conegudes de Banyoles. Està situada al C/ Sant Martirià i té més de 50 anys. Durant gairebé tota la seva història, ha fet servir el mètode antic d’impressió i conserva moltes màquines i motlles de lletres que un dia van fer un gran servei a Banyoles. Els seus propietaris ens van convidar a entrar i ens van relatar la història de l’impremta i d’aquelles màquines tan curioses. Per com ens ho van explicar tot, es nota que els agrada la seva feina i es senten orgullosos del seu treball.

 

Per imprimir a la forma antiga, s’havien de col·locar uns motlles de plom amb les lletres i números a un aparell anomenat col·locador. S’havien de posar a l’inversa. Seguidament, es posava el conjunt de motlles a la màquina i aquesta imprimia tantes còpies com es volia. Per canviar el text, s’havien de treure els motlles i tornar-los a fer.

 

Els propietaris de la impremta havien d’estar comprant motlles i màquines continuament, fins que van aparèixer els primers ordinadors. Allò ho va facilitar tot moltíssim, ja que permetia l’ús de noves tècniques d’impressió com

 

Ens van relatar com de difícil era progressar i no quedar-se endarrerit, ja que les màquines es modernitzaven i eren molt cares.

HISTÒRIA DE L’IMPREMTA

 

Majoritàriament s’atribueix l’invent de la impremta a Johannes Gutenberg, tot i que moltes persones i pobles pretenen ser els autèntics inventors de la impremta. Molts historiadors de la comunicació assenyalen que la impremta va ser resultat d’un lent procés històric.

2a foto impremta

Anuncis

One comment on “Visita a la Impremta Palmada

  1. ferran
    22 Octubre 2014

    M’agrada per què una noticia molt interessant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 18 Juny 2014 by in Banyoles, General, Institut and tagged , , .
%d bloggers like this: