Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

Perfecció o realisme?

“Quan deixis d’esperar que la gent sigui perfecte, començaràs a apreciar-la pel que realment és.”

-Donald Miller.

Viure sense complexos és difícil, avui. I ens preguntem per què? I la resposta l’hem d’anar a buscar en les campanyes publicitàries i en els models que ens presenten els mitjans de comunicació, ja que la imatge artificial que en projecten crea frustracions entre un públic que no té possibilitats de ser un model de perfecció vint-i-quatre hores al dia.

Què és el primer que observem quan mirem una revista de moda? Cossos pseudoperfectes. Segons els estereotips actuals, un cos femení ideal és el d’una noia que no pesi més d’uns 55 quilos, alta, preferiblement morena i amb ulls verds o rossa amb ulls blaus; un somriure generós i blanc, dents perfectes; pit-cintura-malucs equivalents a 90-60-90 cm.; cames llargues, primes i esveltes. Al seu torn, el cos masculí ideal té una alçada mínima de 185 cm, de 75 a 80 kg.; musculós, abdominals i oblics marcats, aspecte atlètic, cabell curt i fosc; pell morena, ulls verds i  somriure afable.

Quantes persones coneixem així? La nostra societat ens bombardeja amb informació i publicitat donant pautes de com hem de ser, com hem de vestir i, fins i tot, com hem de pensar . Aquesta informació ens arriba de manera diferent fins al punt que algunes persones poden acabar morint per la causa, tot buscant l’estereotip. És obvi que això no és el que es pretén, però acaba passant i, a les empreses responsables no els preocupa si així segueixen guanyant.

Amb tot, val a dir que els estereotips ideals i les modes canvien d’un any per l’altre.Adés hem de ser grassos i blancs, adés prims i morens. Un any vestim amb amb teixits florals i l’altre amb ratlles. Un any esquiem i l’altre fem snowboard. Actuem sense criteri i ens posem en mans de les ordres de les modes, sovint fins a l’esclavitud.

No sabem on volem arribar. Cadascú neix d’una manera diferent, en una cultura concreta, en famílies diverses i ningú no és igual. Tot i així, volem imitar a aquella noia, perfecta segons la societat, que surt a Elle o a America’s Next Top Model. Així doncs, tenint en compte els fets esmentats, més valdria que ens dediquéssim a buscar la nostra identitat, a triar allò que ens escau pel nostre color de pell, a fer l’esport més adient per la nostra constitució. I encara més, cal prendre consciència del mal que ens pot fer si seguim a cegues tants models. Nosaltres proposem buscar la nostra singularitat, ressaltar-la i treure’n toestereotips annat el suc possible.

“Qui ets tu per jutjar la vida que jo visc?
Sé que no sóc perfecte
– i no visc per ser-ho-
però abans de començar a assenyalar,
assegura’t de tenir les mans netes!”
Bob Marley

Anna Martínez

Anuncis

6 comments on “Perfecció o realisme?

 1. Mariaa
  22 Octubre 2014

  Bon article!

 2. Natalia
  22 Octubre 2014

  Aquest article és bastant bo, i interessant 😉

 3. Laura
  22 Octubre 2014

  Aquest reportatge, és molt interessant i bo.

 4. Kuje Ceesay
  13 Mai 2015

  Aquest article m’agrada molt i estic totalment d’acord amb el que es parla. És cert que en aquest món globalitzat tots volem anar a l’última moda per tal de no ser exclosos de la societat, tot i que això comporta ser una còpia mès. Val més ser tu mateix que haver de dependre de si seràs acceptat o no per la societat.

 5. Yara
  15 Mai 2015

  Es nota molt la diferencia amb i sense el maquillatge

 6. Sònia Zambrano
  19 Mai 2015

  Penso que aquet article te tota la rao. Que molta gent vol ser perfecta, i se’n perfecta no s’enva a cap lloc. Cadascú és com és. Avegades els defectes que tenim, són les coses que ens fan espècials a cada persona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 18 Juny 2014 by in General, Opinió and tagged , , , , .
%d bloggers like this: