Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

L’actitud adequada

Tots els que hem estudiat en una escola, hem tingut un professor que ens ha ajudat en tot i algun altre que no hem pogut ni veure. Tot i així,  l’hem respectat i fet el que diu. La meva mare va haver de viure aquest fet, però jo, com alumna del segle XXI, no he viscut en aquesta època. Avui, si tens un professor que no et cau bé, li demostres. Si tens una classe que no t’agrada, fas “campana”. Anem a l’escola perquè és una obligació, i si podem estalviar-nos d’estudiar, ho fem. Ens estem oblidant del gran privilegi que és tenir una educació? Pot ser, però sigui com sigui, no en traiem prou profit, i assistim a classes com un pres dins la seva cel·la.

La nostra actitud com a estudiants ha canviat dràsticament i incontroladament. Intentem trobar el motiu, o la manera de frenar-ho però sembla impossible.

Qui en té la culpa? Tots i ningú. Si bé abans el professor tenia l’autoritat i el permís per pagar tant com calgués un nen, ara el professor no el pot ni tocar, gairebé ni mirar.

Tanmateix, ara els alumnes tenen moltes llibertats, potser massa i tot. Contestar el professor és un fet que es troba a totes les aules i la manca de respecte sempre hi és.

El problema el podem solucionar impartint millors classes d’ètica o posant negatius i normes. Però, i si anem a buscar el problema fora de l’institut, començant per les famílies?

Els nens, quan no estan al col·legi, estan a casa, amb els germans o pares. Tothom creix en un ambient diferent, però tothom agafa l’exemple de casa seva. Els joves actuem com ens ensenyen a casa i com veiem que ho fan els nostres pares. Ens afecten fins al punt que un estudi de l’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció ha conclòs amb l’afirmació que si tens uns pares molt autoritaris, augmenten les possibilitats de risc de consum de drogues entre els adolescents. Per tant, si l’educació es perfecciona des de casa, a l’institut hi hauria un canvi dràstic. Tot i així, no és un canvi que podem aconseguir ràpidament, cal anar-ho perfeccionant dia a dia.

Durant els anys han canviat les coses, canvis bons i canvis dolents, però el que mai s’ha d’oblidar és com comportar-nos, perquè d’aquesta manera, aconseguirem viure en un món civilitzat, que s’entén i que sap tractar els problemes de manera pacífica.actitud

Rut Adrover

1 comments on “L’actitud adequada

  1. Yousra
    22 Octubre 2014

    Trobo que aquest article és molt interessant , molta gent el tindria de llegir inclòs parlar-ne a les hores de tutoria.

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on 18 Juny 2014 by in General, Opinió and tagged , , .