Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

Ja ens ho trobarem!

 

IES Pla de L'EstanyRecapitulem i situem els fets. Dimarts 6 de Maig del 2014, l’institut Pla de l’Estany. Un alumne agredeix dos professors. Tot l’institut se’n fa ressò, cosa òbvia perquè un fet així no passa cada dia i menys al nostre institut. Amb menys de sis hores se’n fa ressò la premsa. Els diaris digitals publiquen cròniques poc contrastades on el que es diu no correspon amb els fets. A mesura que passen les hores, la bola es va inflant. Ara mateix som l’institut dolent on es peguen els professors.

 

Porto quatre anys dins el centre. He viscut un canvi de direcció, diferents professors cada any i he estat amb diferents companys de diferents nacionalitats, maneres de fer i llengües diferents. Sants no som, però en cap moment es pot afirmar que agredir un professor sigui una pràctica habitual. Ans al contrari, és una anècdota raríssima, que els mitjans de comunicació han aprofitat per convertir-la en categoria. En comptes de fer-se  ressò d’un fet com aquest, per què no es diu que fa uns dies un alumne del nostre centre va participar a la fase estatal de les olimpíades de Física, i va obtenir medalla de bronze? O que tenim el campió del món en el campionat de rem ergòmetre celebrat a Boston.  ¿Per què no es diu que tenim un assignatura que es diu “Fem de reporters” on ens ensenyen a redactar de manera més fluïda i més divertida?  ¿Per què no es diu tampoc que tenim uns alumnes d’emprenedoria que estan fent uns projectes per millorar alguns aspectes de l’ajuntament, i que fan uns mercats amb productes de quilometre 0, o que tenim un hort on els alumnes de la USSE hi conreen enciams, alls i espinacs… Com tots els instituts tenim coses bones i dolentes, i puc dir que m’empipa que es parli malament de l’institut que m’ha estat acollint, ensenyant i formant durant aquests anys. L’institut Pla de l’Estany és un institut més, que té ganes de progressar i formar futurs estudiants i persones.

 

En definitiva, de tant en tant, en comptes de publicar el dolent i la brossa del nostre institut, aniria bé que els periodistes s’informessin d’aquests alumnes i professors que ajuden a construir el país del futur, tots aquests  que semblen invisibles i cada dia fan un esforç per créixer aprenent. Potser el veritable debat serà preguntar-nos per què hi ha alumnes – pocs, per sort- que no respecten les normes i que imposen la seva llei, però és un tema políticament incorrecte que ningú no s’atreveix a encarar. Ja ens ho trobarem!

 

Helena Teixidor

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 28 Mai 2014 by in Banyoles, General, Opinió and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: