Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

L’EDUCACIÓ PER DAVANT DE TOT

Imatge

L’educació és un fet molt important per la nostra societat ja que permet  veure la vida d’una altra forma. Ens permet prendre decisions de futur. A més, el privilegi de poder anar a l’escola i estudiar comporta que no ens conformem amb el que tenim, sinó que intentem superar les expectatives. Un exemple podria ser el dels enginyers que cada dia ens surten amb noves tecnologies, que ni més ni menys crec que hi ha coses que estan bé, però d’altres que a la llarga no ens faran cap bé.

En el món occidental tenim molta sort que normalment l’ensenyament és gratuït i hi pot accedir qualsevol persona, però el fet de que sigui de fàcil accés comporta que algunes persones menyspreïn l’educació i no l’aprofitin. L’educació ens permet saber prendre millor les dedicions, ja que en no ser analfabets es fa més difícil d’enganyar-nos. En aquests països, el futur sol anar per endavant en la  cursa mundial, ja que hi ha més avenços científics, tecnològics…

Però, malgrat això, hi continuen havent països que estan estancats en la seva pobresa i molt difícilment en podran sortir. En aquests països, hi ha milers de nens sense accés a la educació, neixen en la pobresa i moren en la pobresa per no haver pogut anar a l’escola, aprendre a escriure, llegir, conèixer el que hi ha més enllà del seu país.

Malala Yousufzai és una noia de 16 anys paquistanesa la qual va ser mal ferida ara farà més d’un any pels Talibans per defensar el dret de l’educació per a les noies. Després del tiroteig, Malala va ingressar a un hospital de Brinmingham, Inglaterra.   Des d’aquell moment va ser molt coneguda pel que li havia passat i pel que defensava. Per això, ha guanyat alguns premis i ha fet moltes conferències molt emotives,. En una d’aquestes conferències va dir unes paraules que em van agradar molt: “El poder d’un país l’atorga les persones amb educació i talent, no el nombre de soldats i el seu armament”. També em va colpir: “Són menors que no volen un iPhone, una Xbox o una Play Station, l’únic que volen és un llibre i un bolígraf”. Sota el meu punt de vista, tenint en compte els fets esmentats abans, considero  Malala un exemple a seguir.

Amb aquestes paraules hauríem de recordar-nos dia a dia que cal donar-hi molta importància a l’educació i apreciar-la molt els qui tenim el privilegi d’accedir-hi. Així mateix, els milers de nens que no poden escolaritzar-se hauria de disminuir fins a desaparèixer.

Imatge

FATOUMATA CEESAY.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22 gener 2014 by in General, Opinió and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: