Reporters Qruli

Revista digital. INS Pla de l'Estany – Banyoles

L’ECOLOGIA AVANÇA!

Com cada any, els alumnes de 2n BAT presenten els treballs de recerca que van iniciar l’any anterior. El fan amb la ajuda d’un professor  que els farà de guia per poder elaborar el treball escollit.

  • Aquest curs 13/14 es varen presentar els treballs el 7 de Novembre amb 3 professors que formen part del  centre per cada tribunal  . En l’àmbit de sostenibilitat, van destacar tres alumnes: Jordi Nierga, que va construir una compactadora domèstica d’envasos, Dani Pérez, que va construir un Kart elèctric i Albert Reig, un  Aerogenerador.

Els alumnes que orienten  els seus estudis cap a l’àmbit de l’enginyeria poden dur a terme projectes i construir algun objecte tecnològic i ecològic alhora. Aquest tres alumnes se n’han sortit. Amb aquest pas, en un futur proper  tindrem uns bons enginyers !

“ Construcció d’una compactadora domèstica d’envasos”

El treball de recerca tracta sobre la construcció d’una màquina aplicada al reciclatge, ja que el seu principal objectiu és reduir el volum d’alguns dels envasos més comuns a les nostres llars, com ara, ampolles, llaunes, brics de llet… També cal dir que és ecològica perquè està construïda amb materials reciclats i pel que fa el funcionament, no necessita cap tipus d’energia, ja que funciona amb la força d’una persona.

Per reduir el volum d’un envàs només cal introduir-lo a la ranura de dalt i pressionar el pedal. Un cop compactat , se li dona un impuls per fer-lo caure dins un cubell que hi ha a la part posterior.

Imatge

Kart elèctric”

Ha   escollit aquest treball en Dani  perquè li agrada conduir i volia comprovar si un cotxe elèctric, i per tant ecològic, pot estar a l’altura d’un de gasolina. Per comprovar-ho senzillament ha reproduït el mateix a escala, és a dir, en comptes d’un cotxe ho ha fet amb un kart. Comparant els dos karts (elèctric i de gasolina) ha arribat a la conclusió de que el kart elèctric no només s’equipara al de gasolina, sinó que el supera en quasi tots els àmbits. Els problemes són: el preu total i el pes afegit de les bateries. L’opinió personal d’en Dani  és que el motor elèctric té futur, però encara falta investigar per veure tot el seu potencial.

Imatge

 “Aerogenerador”

El tema del  treball de recerca de l’Albert era el reciclatge aplicat a les energies renovables, i la seva part pràctica la construcció d’un aerogenerador amb materials reciclats.

El principal objectiu era conscienciar i demostrar a la gent la importància de reduir i reutlitzar materials i objectes. Si es reutilitza s’aconseguix reduir els residus, aprofitar peces o materials reutilitzats per construir un aerogenerador i a més a més un estalvi econòmic.

El més important de tot és conservar  el medi ambient i aquest treball li ha demostrat que és possible unint reciclatge i energies renovables.

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22 gener 2014 by in General, Institut.
%d bloggers like this: